Ni un minut per a Bojan

Futbol: amistosos de seleccions oficials

Ni un minut. Bojan Krkic tampoc no va debutar ahir amb la selecció espanyola absoluta en el partit contra Dinamarca. Malgrat tractar-se d’un simple amistós, el davanter del Barcelona va veure des de la banqueta com els seus companys golejaven 0-3 al Parken Stadiuem de Copenhaguen. El jugador català accentua així el seu desencontre amb el combinat estatal: fa uns mesos també havia sigut convocat i no va arribar a jugar per una gastroenteritis barrejada d’un atac d’ansietat i posteriorment va renunciar a l’Eurocopa del juny per una qüestió de formació.

Per què no va jugar ahir Bojan? Només ho sap Vicente del Bosque, que es va estrenar com a seleccionador en un partit que es va estar a punt de no disputar. El president de la Federació Espanyola (FEF), Ángel M. Villar, va sondejar la possibilitat de suspendre’l davant el tràgic accident aeri de Barajas. Finalment, consultades totes les parts, es va decidir tirar endavant el matx. Els jugadors van dur braçalets negres i es va guardar un emotiu minut de silenci. “Realment, ha sigut un dia molt dolorós. Enviem una abraçada als familiars de les víctimes”, va afirmar Del Bosque.

Sobre la gespa, amb un onze tipus molt semblant al que el va dur a l’èxit a l’Eurocopa d’Àustria i Suïssa, Espanya va demostrar el seu bon moment, especialment a la segona meitat, i va evidenciar la debilitat rival. Dinamarca, que des de fa temps que no acaba de trobar el rumb ideal, només va posar en perill la porteria d’Iker Casillas en una ocasió claríssima que Carles Puyol va salvar in extremis al primer temps.

Capel i Iraola, sí
A la represa, el conjunt espanyol va mantenir la possessió de la pilota i va incrementar les arribades a l’àrea. L’entrada de Diego Capel, que debutava, i de Xabi Alonso van oferir més alternatives al joc ofensiu espanyol, i als sis minuts, després d’una paret entre Xavi i Torres, Alonso va rematar a gol dins de l’àrea. A partir d’aquí, tot va ser més fàcil per als interessos visitants, liderats per Xavi al mig del camp. Precisament, va ser el de Terrassa el que va fer el 0-2, en rebre una pilota de Capel a la frontal de l’àrea, regirar-se amb un control orientat i clavar la pilota lluny de l’abast de Sorensen.
Aleshores, Del Bosque va fer entrar Iraola, el segon debutant de la nit, però no va fer el mateix amb Bojan ni amb Amorebieta. Alonso va fer el 0-3 que tancava l’enfrontament i que suposa el partit número 23 sense perdre, des del novembre del 2006.

D’altra banda, també ahir, Rússia i Holanda van empatar (1-1) en la revenja dels quarts de l’Eurocopa, mentre que Itàlia va cedir un empat a Niça contra Àustria (2-2) en el retorn de Marcelo Lippi.