Esports

El president del COI diu que la solució és que la FIFA declari oficial el torneig olímpic

Esports

El president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Jacques Rogge, considera que la solució a la polèmica creada pels clubs de futbol que no volen cedir els seus jugadors per als Jocs Olímpics se solucionarà "molt fàcilment" en pròximes edicions si la FIFA inclou el torneig olímpic a la seva llista de competicions oficials."Per a Pequín, faig una petició als clubs perquè deixin els jugadors disputar els Jocs. Després em seuré amb Joseph Blatter, però la solució és molt fàcil: només cal que la FIFA posi el torneig olímpic al seu calendari oficial", ha dit Rogge a una roda de premsa a la capital de la Xina.

Aquest dimecres el TAS va autoritzar al Barcelona, Werder Bremen i Schalke 04 a recuperar els seus futbolistes Messi, Diego i Rafinha, que estan concentrats per disputar el torneig de Pequín.

"Si Ronaldinho, que ho ha jugat tot, si Messi, que és probablement un dels millors jugadors del món, vénen a Pequín sense cobrar res, només per viure la passió dels Jocs, els seus clubs haurien de permetre'ls jugar", ha afirmat Rogge.

Una decisió dramàtica, segons Blatter
Joseph Blatter, el president de la FIFA i membre del COI, ha dit aquest dijous que la decisió del TAS és "dramàtica" i s'ha mostrat contrari a que els tres jugadors afectats retornin als seus clubs sense participar als Jocs. "No podem deixar-los anar. No podem veure'ls tornar a casa un dia abans de que comencin els Jocs, posant en perill el torneig sencer", ha afirmat Blatter.

"Ens vam quedar molt sorpresos pel fet de que el TAS fallés a favor dels clubs". "Pot haver-hi un efecte bola de neu. La resta de clubs que han cedit els seus jugadors poden decidir ara retirar-los. I simplement podem no tenir competició de futbol en els Jocs", ha dit Blatter.

Respecte la postura dels clubs, el president de la FIFA ha comentat que una composició econòmica per cedir els seus jugadors aniria en contra de l'esperit olímpic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.