Esports

La FIFA "decebuda" però "respectuosa" amb la decisió del TAS

La FIFA s'ha declarat "decebuda" per la decisió adoptada pel Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) sobre l'alliberament de jugadors menors de 23 anys per al torneig olímpic de futbol masculí, que permet al FC Barcelona retenir Leo Messi."La FIFA està sorpresa i decebuda per la decisió, però la respectem. No obstant, demano als clubs que deixin que els seus jugadors participin en els Jocs Olímpics, seria un acte solidari que harmonitzaria perfectament amb l'esperit olímpic", ha declarat el president de la FIFA, Joseph Blatter.

Blatter ha enviat un missatge al FC Barcelona, al Werder Bremen i al Schalke 04 apel·lant a la seva bona voluntat perquè no facin tornar els jugadors Leo Messi, Rafinha i Diego, que ja són a Pequín amb les seves respectives seleccions.

La FIFA es reunirà amb el Comitè Olímpic Internacional després dels Jocs Olímpics per debatre i aclarir l'assumpte esmentat per als tornejos futurs.

Batista no afluixa
L'entrenador de la selecció olímpica argentina, Sergio Batista, ha assegurat aquest dimecres que Messi "vol quedar-se" amb l'equip "tot el campionat" i ha confirmat que aquest dijous serà titular en el debut de l'equip argentí contra Costa de Marfil.

Batista ha afirmat que es pren la decisió del TAS "amb tota tranquil·litat", tot i les declaracions de Messi, que fa uns dies va dir que si havia de tornar a Barcelona, ho faria. "Potser ho va dir en aquell moment, però ara diu que es queda aquí amb la resta de l'equip", ha puntualitzat Batista.

Messi "demana al Barcelona que comprengui la seva situació", ha dit el tècnic, que considera que "la gent del Barça entén Lionel" i creu que "no hi haurà cap inconvenient". A més, ha afegit que "no entrarà en temes legals" sobre aquest assumpte.

Reacció de la premsa
Per la seva banda, la premsa argentina també insisteix que Messi vol jugar amb la selecció i confia que el Barça no demani al jugador que deixi la seva participació en els Jocs Olímpics per sumar-se a l'equip de Guardiola.

"Barcelona ja es delecta. Immediatament després de la decisió del TAS, la pàgina oficial del club català ha publicat la notícia de que el TAS li dóna la raó a Barcelona", diu el diari argentí La Nación, que afegeix que el secretari tècnic del Barça, Txiki Begiristain, "ha anat més enllà" i ha dit que "tenen la voluntat, de cara als aficionats, que Lionel Messi estigui amb el club".

El diari esportiu Olé també ha fet referència a les declaracions de Begiristain a Nova York, qui ha "tensat la corda al màxim", segons el diari. "Si volen embolic, que el busquin a un altre lloc. Messi dorm a 200 metres del camp i a deu mil quilòmetres de Barcelona. No queda clar on està el seu somni?", conclou el diari en un article titulat Fuera SaTASnas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.