BÀSQUET / INTERNACIONAL

De copes pel continent

A quasi tot Europa aquest cap de setmana s'hi disputa la copa

A Israel, el Maccabi busca avui un títol que no venç des del 2006

Llevat de casos comptats com ara a Rússia, on el fet que hi hagi pocs equips d'elit obliga a fer un torneig amb eliminatòries d'anada i tornada per estirar la competició, es pot dir que aquest cap de setmana es juga, a tot Europa, el torneig de la copa. En la majoria dels casos, les grans lligues han optat pel format de final a vuit que es va crear en la copa que organitza l'ACB, tot i que no és un fet generalitzat. A Israel i a Grècia han avançat feina i la final està decidida de fa dies en el cas grec i des de dilluns en el cas dels hebreus.

Cinc poden repetir.

El primer campió se sabrà aquest vespre, ja que a les sis al Nokia Arena Maccabi de Tel-Aviv i el Bnei Hasharon es juguen un títol en possessió del Hapoel Holon, enguany eliminat a quarts. Que el Maccabi no el guanyi des del 2006 és una prova més de la dificultat del torneig del KO. On també hi ha final decidida és a Grècia, on dissabte (17.30 h) els dos grans es disputaran el primer títol de l'any. Per al Panathinaikòs serà una oportunitat d'enllaçar el seu sisè títol.

També poden repetir, tot i que ara mateix hi estan molt més lluny, el Montepaschi, el Le Mans, el Partizan i l'Efes Pilsen. En els quatre casos el format de la competició és a fase final a vuit. A Itàlia, la coppa es fa a Avellino, i els de Siena no entren en joc fins demà (Montegranaro). A França, en la semaine des as, la posada en escena del campió i actual líder de la lliga també serà demà (Vichy), tot i que en els dos casos avui ja hi ha previstos dos partits de quarts. A Turquia en canvi, els quarts de la copa President es juguen tots demà divendres, a partir de la una del migdia i, per tant, els finalistes arribaran al diumenge amb igualtat de condicions. A Sèrbia, on totes les entrades fa dies que estan venudes, el Partizan, campió i màxim favorit, debuta avui en el que allà s'anomena copa Korac, mentre que a Croàcia els quatre equips de lliga adriàtica –Cibona, Zadar, Zagreb i Cedevita– es juguen el títol Kresimir Cosic en format de final a quatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.