Política

ICV ajorna el debat intern i fa pinya amb Saura confiant que doni les "respostes adequades"

Les aigües han tornat a la calma a la seu d’ICV, si més no de moment. El malestar que destacats dirigents d’Iniciativa, com l’eurodiputat Raül Romeva, o de les joventuts de la formació havien deixat palès la setmana passada, arran de la càrrega dels Mossos d’Esquadra contra els estudiants, no va reaparèixer ahir explícitament a l’executiva de la formació ecosocialista, que va fer pinya amb el seu president, Joan Saura.

La direcció d’ICV va aprovar una resolució de cinc punts, l’últim dels quals expressa la “total confiança” que el conseller d’Interior, Joan Saura, donarà “les respostes adequades” un cop tancada la investigació interna. No van anar més enllà, tot i les peticions de responsabilitats explicitades dies enrere per no pressionar més el conseller sobre la manera de tancar aquest capítol ni condicionar la seva agenda.

Diàleg i cooperació
El text, aprovat per unanimitat, comença compartint la preocupació social després dels “errors comesos durant les actuacions policials del 18 de març”. Aposta pel diàleg i la cooperació entre el govern català i les universitats per resoldre la situació de conflicte que viu el món estudiantil respecte a l’aplicació del pla Bolonya. “Això en cap cas ha de donar peu a l’acció violenta d’aquests estudiants”, sosté la cúpula d’ICV.

Els ecosocialistes, en el tercer punt del document, remarquen el seu suport al model policial català , “garant dels drets i les llibertats de la ciutadania, que s’expressa a través del cos dels Mossos d’Esquadra”. Dit això, critiquen CiU i PP per instrumentalitzar i usar de forma partidista el debat per fer oposició.

Crida a la unitat
Saura va obrir la reunió de més de dues hores explicitant la situació. Una desena de dirigents hi van parlar. En les intervencions inicials, un destacat quadre de la formació va fer una crida a la unitat per blindar el partit davant les crítiques que han sortit i sortiran per a tot el procés, segons fonts d’ICV. Aquestes fonts subratllen la incomoditat que les càrregues policials han generat en la formació i el desig compartit de posar fi a la polèmica de forma urgent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

L’ofensiva israeliana ha deixat almenys 10.000 discapacitats a la Franja

barcelona
política

L’AMI reclama treballar per la independència “mani qui mani” a la Generalitat

barcelona
política

Turull retreu al PSOE que condicioni la millora del finançament a la investidura d’Illa

barcelona
Memòria democràtica

Manresa homenatja la historiadora Rosa Toran

Manresa
estats units

El ‘New York Times’ demana que Biden es retiri de la cursa electoral

barcelona
kenya

Almenys trenta persones van morir en les protestes contra el govern

barcelona
política

Rovira dona un mes de marge per arribar a un preacord d’investidura

barcelona
iran

El candidat reformista i l’ultraconservador disputaran la segona volta de les presidencials

barcelona
guerra a gaza

Dos terços dels israelians creuen que Netanyahu hauria de deixar la política

barcelona