Política

CiU i el tripartit no es posen d'acord per votar una moció que limitaria els transvasaments a Catalunya

Tot i les negociacions fins a l'últim moment, els socis del tripartit i CiU no han arribat a un acord per aprovar al Parlament una moció conjunta sobre la política de l'aigua. La federació volia establir que no es pugui endegar cap actuació que comporti un transvasament "conjuntural o estructural sense coneixement i el pronunciament favorable del Parlament", i que se sotmetés a consideració de la cambra "qualsevol proposta de transvasament estable o puntual".

Els socis de govern i CiU han mantingut al llarg de les últimes hores negociacions per intentar arribar a un acord, i més tenint en compte que el president de la Generalitat, José Montilla, i el cap de l'oposició, Artur Mas, s'han citat per aquest dilluns per buscar solucions al problema de la sequera. A més, semblava que l'acord també podia ser pròxim quan, aquest dimarts a primera hora, el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha plantejat que, si s'ha de fer algun transvasament, s'hagi d'autoritzar per llei del Parlament.

L'absència de Carod i l'error de Llansana
Finalment, però, no hi ha hagut acord i els socis del govern han votat en contra de la moció de la federació. Carod-Rovira no era a la votació, mentre que la diputada Marina Llansana hi ha votat a favor per error, segons ha explicat. La moció ha estat rebutjada de forma ajustada, per 65 vots a favor i 67 en contra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.