Punt divers

L'Ajuntament de Ribera d'Urgellet prohibeix totalment l'accés al bosc pel risc d'incendi forestal

L'Ajuntament de Ribera d'Urgellet ha emès aquest dijous un ban municipal que informa de la prohibició fins a nou avís de circular pel bosc. La prohibició és total i adverteix que no es pot entrar al bosc a peu ni sobre cap tipus de vehicle. Només es contempla la possibilitat d'accedir al bosc en casos de necessitat agrícola o d'emergència. L'alcalde de Ribera d'Urgellet, Antoni Capdevila, ha pres aquesta decisió per les circumstàncies climatològiques d'aquest dijous a la zona que són, un vent de 30 quilòmetres per hora, 36 graus de temperatura i una humitat del 36%. Capdevila ha manifestat que es creu suficientment capacitat per prendre una mesura tant dràstica degut a que és forestal en excedència.

Segons l'alcalde de Ribera d'Urgellet la situació actual de secada de la vegetació fina és tal que qualsevol petita espurna podria provocar un gran incendi forestal. Capdevila no ha volgut fer extensiva la prohibició a les tasques agrícoles per no afectar la població del municipi que s'hi dedica de forma majoritària. Capdevila ha manifestat a l'ACN que el següent pas que farà serà notificar aquesta prohibició a totes les autoritats competents perquè facin la deguda vigilància de la zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.