Programació La 2

Dissabte, 25 maig de 2024
06.15
Las recetas de Julie
A la mesa de Catalina de Médici
Capítol dedicat a una de les reines més influents i polèmiques de França, Caterina de Mèdici.
Documentals
Durada: 50'
07.05
Las recetas de Julie
A la mesa de Pierre-Auguste Renoir
La Julie és a Canha de Mar, als Alps Marítims, per seguir els passos de Pierre-Auguste Renoir, un dels grans pintors francesos.
Documentals
Durada: 55'
08.00
Los conciertos de La 2
OCRTVE A-19 (Temporada 2023-2024). Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 80'
09.20
Los conciertos de La 2
Coro RTVE Monasterio Santa Isabel. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 10'
09.30
El escarabajo verde
Al borde del abismo (II)
En col·laboració amb diverses televisions públiques d'Europa, el programa fa un rodatge especial per mostrar exemples de recuperació europeus. Al llarg de tres capítols, l'espai viatja pel continent amb l'objectiu de conèixer històries d'èxit i veure treballs i estudis per recuperar espècies que es troben en perill d'extinció.
Altres
Durada: 30'
10.00
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 35'
10.35
Para todos La 2
El programa se centra en la desaparició de les platges. L'espai coneix també Meedan, una iniciativa nord-americana que treballa per evitar la desinformació. A més, l'escriptor i artista plàstic Jorge de los Santos parla de l'humor i reflexiona sobre qui decideix què és o no és humor. Finalment, la psicòloga Patricia Ramírez ofereix set consells per estudiar millor.
Altres
Durada: 30'
11.05
Objetivo igualdad
Espai que vol impulsar la igualtat real entre dones i homes. Per aconseguir-ho, a través de reportatges i entrevistes s'exposen els problemes que generen la desigualtat i els estereotips sexistes i les seves possibles solucions.
Altres
Durada: 15'
11.20
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
11.50
Caminos de la música
Alicante. El silencio
A l'Auditori de la Diputació d'Alacant, Marta Moll de Alba assisteix a l'enregistrament d'un disc per a Warner Classics, en homenatge al compositor Camille Saint-Saëns. Tot seguit, entrevista Josep Vicent, director artístic de l'Orquestra ADDA Simfònica; el violoncel·lista Damián Martínez, i Javier Bilbao, director de Warner Classics a Espanya.
Documentals
Durada: 30'
12.20
De tapas por España
San Sebastián. La perla del Cantábrico
Sant Sebastià captiva l'Adrienne, i ho fa amb raons de pes: una gastronomia premiada internacionalment des de fa anys, una ciutat cuidada fins a l'últim detall i una història mil·lenària i marinera.
Documentals
Durada: 45'
13.05
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 45'
13.50
Casos abiertos de la historia
Muerte de un icono. Marilyn Monroe
L'agost del 1962, els Estats Units perden el seu àngel ros: Marilyn Monroe mor en misterioses circumstàncies. La causa oficial de la mort és probablement el suïcidi, però això és més que dubtós.
Documentals
Durada: 55'
14.45
Atlántico
Náufragos de tierra adentro
Després de fer quarantena a Luanda, el primer destí a Angola és un colpidor cementiri de vaixells a la platja de Santiago.
Documentals
Durada: 50'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, els dissabtes i diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors que proven de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Las islas salvajes de Irlanda: Invierno salvaje, Las islas salvajes de Irlanda: Verano al límite i Familias animales asombrosas: El programa descobreix quant de menjar cal per fer content un hipopòtam famolenc i com algunes criatures es comuniquen sota l'aigua transmetent senyals no verbals.
Documentals
Durada: 155'
18.55
Jardines con historia
Jardín Botánico Marimurtra, Blanes
El Jardí Botànic Marimurtra, a Blanes, va sorgir del desig improbable de l'empresari alemany Karl Faust de construir una república de joves biòlegs orientada a la bellesa, les idees i el plaer.
Documentals
Durada: 30'
19.25
¿Quién fue Juan Latino?
Treball que narra la història de Juan Latino, cristià etíop del segle XVI. Latino va arribar a Espanya quan era petit i es va criar amb Gonzalo Fernández de Córdova, de qui després va ser esclau.
Documentals
Durada: 60'
20.25
Argentina desde el aire
La Patagonia
El programa explora una de les regions més fascinants del món: la Patagònia. La seva fauna i geografia úniques fan d'aquest un viatge màgic.
Documentals
Durada: 45'
21.10
Mi casa flotante
Mark y Holly Junak
El Mark i la Holly són fotògrafs professionals d'esports d'hivern. Fa 10 anys van comprar un amarratge en una zona de gran bellesa natural a Chichester, al Regne Unit, i van llogar una casa flotant a turistes. Ara volen dissenyar una casa flotant molt innovadora per viure-hi.
Documentals
Durada: 50'
22.00
El cine de La 2: Primavera en Beechwood
El matrimoni Niven, que pertany a l'aristocràcia anglesa i que ha perdut els seus fills a la guerra, es prepara per celebrar el Dia de la Mare i també el compromís del Paul, el fill dels seus veïns, amb l'Emma Hobday. Els Niven han donat el dia lliure a la criada, la Jane Fairchild, òrfena de naixement i, durant set anys, amant del Paul. Amb la casa buida, el Paul i la Jane es troben per primera vegada al dormitori del Paul.
Pel·lícules
Durada: 100'
23.40
La noche temática
Inclou Medicina para la mujer i Un ciclo poderoso
Documentals
Durada: 120'
01.40
Guggenheim
Arte pop
Programa divulgatiu sobre les activitats del Museu Guggenheim.
Documentals
Durada: 25'
02.05
La era de los robots
Els grans avenços de la intel·ligència artificial plantegen preguntes sobre la coexistència entre els humans i les màquines. El documental desafia les idees preconcebudes sobre la IA i convida la societat a enfrontar-se a les incerteses d'un futur no llunyà dominat per aquesta tecnologia, i també a obrir un debat públic sobre les implicacions profundes de l'evolució humana amb la intel·ligència artificial.
Altres
Durada: 55'
03.00
Documenta2
Inclou Dioses de Egipto: El origen de un mundo: Episodi que explora la cosmogonia de l'antic Egipte i rastreja els orígens de la primera família divina i les seves lluites pel domini universal.
Documentals
Durada: 45'
03.45
Documenta2
Inclou Dioses de Egipto: Amor y muerte: El personatge principal d'aquest episodi és Osiris, fill de Ra i marit d'Isis. Com en les tragèdies de Shakespeare o en qualsevol saga d'èxit, la força impulsora dels esdeveniments està alimentada per una violenta disputa familiar.
Documentals
Durada: 50'
04.35
Documenta2
Inclou Dioses de Egipto: La guerra y la inmortalidad: Lliurament dedicat a Horus, prototip del superheroi per excel·lència i el déu amb cap de falcó, criat i protegit per la seva mare.
Documentals
Durada: 50'
05.25
Documenta2
Inclou Frente cósmico. La fiebre lunar
Documentals
Durada: 35'