Societat

Fecsa Endesa va advertir diumenge a REE oscil·lacions a la xarxa a la subestació de Maragall

El servei elèctric ha tornat aquest matí a pràcticament tots els abonats de la ciutat de Barcelona

Fecsa Endesa va advertir diumenge passat, un dia abans de l'apagada, a Red Eléctrica de España (REE) que havia detectat oscil·lacions a la xarxa de la subestació de Maragall que podien danyar el sistema de subministrament elèctric.

Fonts de Fecsa Endesa han informat avui que les oscil·lacions es van detectar a la subestació de Maragall, la més gran de les quinze existents a Barcelona i la que ha resultat més afectada per l'apagada. La companyia va comunicar aquesta anomalia a REE, que es va comprometre a analitzar-la.

Servei pràcticament restablert
El servei elèctric ha tornat aquest matí a pràcticament tots els abonats de la ciutat de Barcelona, després de connectar-se ahir a la nit a la xarxa un segon transformador mòbil a la subestació de Maragall, de la que depenien la major part dels afectats pel tall de llum que ha durat gairebé 60 hores.

Això no obstant, el portaveu de Fecsa ha insistit a precisar que "la xarxa està apuntalada en precari" i ha reiterat el missatge que aquesta companyia ha repetit des de l'inici de l'avaria: "Depenem de la xarxa 'mare' de REE i fins que aquesta no solucioni els problemes a la subestació de Maragall, el servei no tornarà a la normalitat".

Durant el dia d'avui no es descarten possibles talls de llum puntuals i intermitents a causa d'aquesta provisionalitat, que s'espera apuntalar una mica més amb la posada en marxa de catorze grups electrògens que encara queden per connectar.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona ha creat, amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats, un servei gratuït d'orientació jurídica dirigit als afectats, que podran rebre un primer consell relatiu a qualsevol qüestió per realitzar la seva reclamació.

Demà el president de la Generalitat, José Montilla, es reunirà amb el conseller delegat de Fecsa Endesa Rafael Miranda i amb el president de Red Eléctrica Española, Luis Atienza.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.