Societat

La policia començarà la setmana que ve a sancionar tothom que malbarati l'aigua potable

El Consell Metropolità de l'Entitat del Medi Ambient (EMA) de l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat les sancions que s'aplicaran als ciutadans que malgastin l'aigua, que van des de 50 euros per regar un jardí fins a 3.000 si s'omplen piscines de 300 metres quadrats.

El president de l'EMA, Francesc Narváez, ha dit que aquestes sancions es començaran a aplicar a partir de la setmana que ve, una vegada s'hagin publicat al Butlletí Oficial de la Província. Narváez ha assegurat que l'EMA no preveu actualment "restriccions d'aigua de boca" i ha destacat la col·laboració dels ciutadans en l'estalvi d'aigua.

"Actualment als municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona el consum mitjà d'aigua és de 182 litres per persona i dia, la quantitat més baixa de tot Catalunya", ha subratllat Narváez. Segons el president de l'EMA, "el fet que els ciutadans hagin contribuït a l'estalvi de l'aigua ens situa en una bona posició per poder afrontar qualsevol decret de la Generalitat relacionat amb la sequera".

El govern català, ha recordat Narváez, situa el consum mitjà en 272 litres per persona i dia, "una xifra molt superior a la de l'àrea metropolitana".

Tot i així, els alcaldes han decidit fer un pas més i alertar les policies locals i els Mossos d'Esquadra perquè comencin a multar qui malbarati aigua a partir de l'1 d'abril. Tanmateix, Narváez ha assegurat: "Ens agradaria no haver de posar cap sanció, perquè el nostre objectiu és estalviar aigua i confiem en el bon resultat dissuasiu de la mesura".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.