Societat

L'encarregat del Riviera feia regals a agents de policia

Tribunals

Antonio H., encarregat del Club Riviera i en presó preventiva per ordre de la jutge que investiga la macrotrama de corrupció, reconeix haver entregat obsequis "d'escàs valor" a diversos funcionaris del Cos Nacional de Policia. Aquesta és una de les revelacions que conté la resolució de la secció novena de l'Audiència de Barcelona que confirma l'ordre de presó preventiva per a Antonio H., i també per a Carmelo S., un dels propietaris del club Saratoga, investigat pels mateixos fets.

La versió d'Antonio H. és que els regals es produïen en "un context d'amistat i no com a gratificació per estar prèviament informat de les dates de les inspeccions que s'havien de fer al local", assegura la resolució. Els magistrats han tingut clar que aquesta "admissió parcial dels fets" és motiu per mantenir Antonio H. entre reixes.

Un dels arguments que s'esgrimeixen per denegar la llibertat de l'acusat és el risc real que s'escapi. L'Audiència creu que aquesta és una possibilitat que cal tenir molt en compte, no només pels "molts recursos econòmics" que té, sinó també perquè "disposa de contactes policials que li facilitarien una potencial fugida d'aquest país".

Pel que fa a l'altra persona empresonada, Carmelo S., l'Audiència també considera que hi ha prou indicis per creure que el responsable del club Saratoga podria actuar amb tota "impunitat" gràcies al "tracte amb determinats funcionaris o persones properes a ells".

Entre 50 i 100 dones
Els magistrats de l'Audiència repliquen els arguments de defensa de Carmelo S., que es va presentar quasi com un modest hoteler. La resolució insisteix que el Saratoga "no és un simple hostal", sinó un local on exerceixen la prostitució entre cinquanta i cent noies.

De la investigació feta fins ara, l'Audiència en treu la conclusió que l'home tenia com a missió el control de les dones que treballaven al club, cobrar-los diverses quantitats en concepte de deute amb l'establiment i, fins i tot, controlar les "seves qualitats físiques".

La investigació de la gran trama de corrupció, que va portar a destapar la suposada implicació de policies, advocats i funcionaris municipals de Barcelona en el suborn i extorsió a locals d'oci, està ara en una fase d'impàs. S'està a l'espera de les novetats que pugui aportar l'estudi detallat de la documentació intervinguda pels Mossos al bufet dels advocats i a les dependències municipals de l'Eixample, on es van fer exhaustius registres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

Inspecció de Treball veu dèficits en la retirada d’Amiant a l’antiga Cacaolat

bacelona
Societat

Manresa implanta a tot el municipi un sistema avançat de recollida de residus

Manresa

Premi a un pla d’atenció a les insuficiències cardíaques de Bellvitge

L’Hospitalet de Llobregat
Medi ambient

L’Atles de biodiversitat de Barcelona incorpora 450 noves espècies

Barcelona
Salut

La calor incrementa el risc d’hospitalització per trastorns metabòlics i obesitat

barcelona

Creu Roja va atendre a les comarques gironines 32.263 persones en el 2023

GIRONA

El Consorci de Solius revisa a l’alça les tarifes per eixugar el dèficit pels tancaments

SANTA CRISTINA d’ARO

La unitat d’hospitalització a domicili del Trueta arriba als 200 pacients atesos en els set mesos

GIRONA

Augment de les franges de protecció d’incendis i del pressupost a Sant Cugat

Sant cugat del Vallès