Societat

CiU i PPC demanen explicacions a Saura i culpen Huguet de les protestes

CiU i PP han demanat avui explicacions al conseller d'Interior, Joan Saura, pels enfrontaments entre estudiants i Mossos d'Esquadra a Barcelona i han responsabilitzat el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, de la violència de les protestes estudiantils antiBolonya.

Des del parlament català, el diputat de CiU Antoni Castellà ha considerat "correcta" l'actuació dels Mossos en el desallotjament aquest matí dels estudiants tancats a l'edifici central de la Universitat de Barcelona (UB), encara que s'ha mostrat cautelós davant els fets posteriors i ha demanat a Saura que faciliti dades concretes.

Castellà ha expressat el seu "respecte" cap als Mossos i el seu "suport" al rector de la UB, Dídac Ramírez, perquè és qui ha demanat a la policia autonòmica catalana que intervingui "després de quatre mesos d'ocupació del rectorat".

La portaveu parlamentària del PPC, Dolors Montserrat, també ha demanat a Saura que "doni les explicacions oportunes" davant els "fets greus" d'avui, que ha "lamentat moltíssim", encara que ha recordat que ha estat el rector qui ha demanat la intervenció dels Mossos.

Huguet
Huguet, que ha expressat el seu suport al rector de la UB després d'ordenar el desallotjament dels estudiants que portaven quatre mesos tancats a l'edifici històric de la universitat, ha estat blanc dels atacs de CiU i PP.

Castellà ha dit que "una part important de responsabilitat" en el sorgiment del moviment estudiantil contra el Pla Bolonya recau en la conselleria d'Universitats perquè no va haver-hi una política informativa del govern per explicar el pla. De la seva banda, el PPC ha sol·licitat la compareixença d'Huguet perquè expliqui "per què l'únic lloc d'Europa que té un problema amb Bolonya és Catalunya".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crisi migratòria

Frontex veu amb preocupació les xifres de la Ruta Canària

barcelona
Olot

El PSC recull firmes per millorar els horaris de bus

Olot
estat espanyol

Intercepten un narcosubmarí a la costa de Cadis

barcelona
SALUT

Inicien els tràmits per la licitació del concurs d’idees del Campus de Salut

SALT
Mobilitat

Barcelona premia dos projectes d’intel·ligència artificial aplicats als autobusos

Barcelona
SOCIETAT

Igualada omplirà el cel amb una cinquantena de globus aerostàtics

Igualada
trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

barcelona
SERVEIS

El servei de Bicibox, per aparcar bicicletes i patinets, arriba a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca
educació

Educació envia ara lectures recomanades per al batxillerat

barcelona