Societat

El Col·legi de Periodistes condemna les càrregues policials contra professionals de la premsa

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha manifestat avui el seu rebuig "més rotund" a les agressions dels Mossos d'Esquadra contra els periodistes i fotògrafs que aquest dimecres han resultat contusionats durant les càrregues dels antiavalots contra els estudiants anti-Bolonya.

L'òrgan col·legial considera que aquestes agressions "violen el dret a exercir el periodisme i la llibertat d'informació".

Segons ha informat el col·legi, entre els periodistes que han patit les càrregues dels Mossos a l'entorn de la plaça Universitat figuraven els treballadors d'El Periódico de Catalunya Rafa Julve i el fotògraf d'aquest mateix mitjà Albert Beltrán, que ha rebut un cop de porra al pit i ha hagut de ser atès per una ambulància.

Més tard, quan les protestes s'han traslladat als jardins del Palau Robert, s'ha produït una nova intervenció dels antiavalots en la qual Julve ha resultat copejat de nou, juntament amb el fotògraf de l'Agència Efe Toni Albir.

La fotògrafa de La Vanguardia Anna Jiménez ha rebut una empenta d'un agent que l'ha tirada a terra després d'aixecar les mans i identificar-se com a premsa i preguntar per on podia sortir, mentre que a la d'ABC Yolanda Cardo li han tirat l'equip a terra en un cop, i l'han continuat colpejant amb la porra quan marxava d'allà.

De la mateixa manera, diversos càmeres de televisió, en concret de TV3 i Telecinco, han estat víctimes d'agressions similars.

Davant aquests fets, un portaveu de la conselleria d'Interior s'ha adreçat al col·legi per disculpar-se, encara que el col·legi considera que aquestes agressions "són totalment injustificades".

El col·legi està negociant en l'actualitat la introducció d'un braçalet d'identificació per als professionals gràfics i considera urgent l'aprovació d'un protocol d'actuació per evitar que les agressions contra periodistes tornin a produir-se.

De fet, aquest dimecres al vespre mateix s'han tornat a produir fets semblants, ja que alguns periodistes han estat colpejats en l'última protesta del dia, a la Via Laietana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crisi migratòria

Frontex veu amb preocupació les xifres de la Ruta Canària

barcelona
Olot

El PSC recull firmes per millorar els horaris de bus

Olot
estat espanyol

Intercepten un narcosubmarí a la costa de Cadis

barcelona
SALUT

Inicien els tràmits per la licitació del concurs d’idees del Campus de Salut

SALT
Mobilitat

Barcelona premia dos projectes d’intel·ligència artificial aplicats als autobusos

Barcelona
SOCIETAT

Igualada omplirà el cel amb una cinquantena de globus aerostàtics

Igualada
trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

barcelona
SERVEIS

El servei de Bicibox, per aparcar bicicletes i patinets, arriba a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca
educació

Educació envia ara lectures recomanades per al batxillerat

barcelona