Societat

El rector de la UB diu que ell ha trucat a Interior per posar fi al tancament dels estudiants

El rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, ha dit que ell va trucar a la conselleria d'Interior per posar fi a l'ocupació del rectorat i es produís el desallotjament dels estudiants tancats des del novembre en protesta pel pla Bolonya. Segons ha explicat Ramírez va voler "posar fi a una situació que podia formar part d'una escalada".

El rector ha explicat que, "a causa del clima de tensió que hi ha hagut els darrers dies i que podia conduir a un increment del risc tant per a les persones com per al patrimoni, després de quatre mesos", el rectorat ha decidit que s'havia de produir el desallotjament de l'edifici històric.

"Durant aquests quatre mesos –ha explicat Ramírez en una entrevista a El món a RAC 1– hem fet i seguirem fent tots els intents de diàleg perquè la comunicació dels diferents membres de la comunitat universitària de la Universitat de Barcelona sigui la millor possible, però hi ha vegades que aquest diàleg es trenca si una de les parts no vol dialogar". El rector ha dit que hi ha hagut un claustre que ha assenyalat clarament quin era el posicionament d'aquesta universitat en relació amb el procés de Bolonya i "sobre això es sobre el que hem de dialogar ara, no sobre si Bolonya sí / Bolonya no".

El rector ha explicat que ell no va prometre que no els desallotjaria. "Quan vaig començar el mandat vaig dir que no desallotjaria en cas que no hi hagués violència". Ramírez ha recordat que aquest dimarts a la Facultat de Geografia i Història hi va haver una noia ferida, que després va interposar una denúncia, "i es va ocupar d'una manera que els que eren allà van qualificar de violenta i durant el cap de setmana hi ha hagut moments de tensió amb agressions verbals", ha dit. Segons ha explicat el rector, ha volgut "posar fi a una situació que podia formar part d'una escalada que jo vull evitar".

El Robin dels Bancs
Ramírez també ha fet referència al fet que aquest dimarts Enric Duran, sobre qui pesen dinou denúncies de diverses entitats bancàries per haver estafat 492.000 euros mitjançant la sol·licitud d'hipoteques amb identitats falses, va presentar un llibre al vestíbul del rectorat poc abans de ser detingut pels Mossos d'Esquadra. "Aquest vestíbul no es pot utilitzar per a qualsevol actuació sense permís del rectorat", ha dit i ha afegit que ell mateix va trucar a la conselleria d'Interior després de quatre mesos resistint pressions de tot tipus que anaven en la línia que s'havia de produir el desallotjament. "Ara, pel bé de la Universitat de Barcelona, havia de prendre aquesta decisió", ha acabat.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.