Infraestructures

Les obres de Gerri de la Sal ja deixen entreveure la nova plataforma

Les previsions del Ministeri de Foment assenyalen el maig del 2017 com a data prevista per a la finalització de les obres de la nova travessera

Les obres del tram urbà de l'N-260 a Gerri de la Sal avancen a bon ritme i ja deixen entreveure com serà l'ampliació de la plataforma que permetrà eixamplar la travessera en un tram d'uns 450 metres.

Actualment, aquest tram fa uns 5,5 metres d'amplada i no té voreres, un fet que dificulta el pas dels vehicles pesants i posa en risc la seguretat dels vianants.

Després de l'actuació que s'hi està duent a terme, amb una inversió prevista de 2,14 milions d'euros, la travessera tindrà uns 6 metres d'amplada i disposarà de voreres per als vianants.

Segons la subdelegada del govern a Lleida, Imma Manso, les obres s'estan desenvolupant “amb normalitat”, més enllà de les cues que puntualment provoca el pas alternatiu de vehicles com a conseqüència del tall al trànsit d'un dels carrils. Manso ha assenyalat que el Ministeri de Foment preveu que les obres s'acabin cap a finals del mes de maig de l'any que ve.

Per aquest punt de l'N-260, considerat perillós tant per a vianants com per a vehicles, hi passen de mitjana uns 3.500 vehicles diaris. Foment ha projectat l'ampliació de la via mitjançant una estructura en volada sobre els terrenys que s'estenen entre el mur actual i el riu Noguera Pallaresa sense envair-los, per garantir la integració de l'obra i que afecti com menys millor l'entorn que l'envolta.

Foment va iniciar el juny del 2011 les obres de la variant de Gerri de la Sal, tot i que el novembre del 2013 el ministeri va fer pública la renúncia a l'obra per motius pressupostaris. Per això, finalment Foment ha optat per millorar la travessera ja existent en lloc de construir la variant, que es preveia que representaria una inversió de més de 46 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia