Infraestructures

Madrid posa Alacant a dues hores i vint minuts en Alta Velocitat

El príncep de Girona, Mariano Rajoy, Alberto Fabra i Cospedal assisteixen a l'acte inaugural

Tot i que el servei d'Alta Velocitat entre Alacant i Madrid es posarà en marxa el dimarts 18 de juny, hui està previst un acte inaugural que comptarà amb la presència del príncep de Girona Felip de Borbó, el president del govern estatal Mariano Rajoy, el president del País Valencià Alberto Fabra i la presidenta de Castella la Manxa Mª Dolores de Cospedal.

Aquest servei disposarà inicialment amb nou freqüències diàries en cada sentit i un desè durant els caps de setmana i permetrà realitzar el viatge entre els dos punts en dues hores i 20 minuts, amb un estalvi de 50 minuts respecte del temps que s'inverteix actualment.

El nou traçat entre Madrid i Alacant compta amb estacions i aturada a Conca, Albacete i Villena i els bitllets es podran adquirir a un preu de 64,9 euros.

La sortida de la comitiva oficial està prevista per a les 10 hores 25 minuts i el president Fabra rebrà el viatge inaugural a l'estació de Villena, on es procedirà al descobriment de la placa commemorativa.

Impacte econòmic

Segons l'informe de potencialitats i impacte econòmic de l'alta velocitat, aquesta infraestructura tindrà una incidència anual de 70 milions d'euros i generarà 735 nous llocs de treball a curt termini, ampliables a 1.300 en una previsió optimista.

Cada dia l'alta velocitat que uneix Madrid amb Alacant, oferirà 6.300 places i davant les crítiques llançades per les plataformes que demanen majors inversions en els ferrocarrils de rodalia, el govern estatal ha promès 1.600 milions d'euros per al desenvolupament del corredor mediterrani perquè l'alta velocitat arribe també a Castelló.

La platja està més aprop

Pere Rossell

Per si hi havia cap dubte sobre quina era i és la platja de Madrid, hui es rebla el clau una vegada més i resta clar de manera definitiva, que a Madrid sí que hi ha platja i que es troba a dues hores i 20 minuts de distància en el temps, encara que s'haja de creuar tota la planura castellana.

Des de hui mateix, els madrilenys poden arribar a veure la mar Mediterrània pel mòdic preu de 64,9 euros i obrir el para-sol en la "millor terreta del món", allà on diuen que la gent és oberta, el paisatge amable i el sentiment nacional desdibuixat.

Des de demà mateix, les platges de Madrid tenen nom propi: el Postiguet i l'Arenal —per si abans no el tenien ja— i no seria estrany escoltar amb major freqüència aquella frase de: “a mi hábleme en cristiano que no le entiendo”. Una vegada més, en nom de la crisi, amb l'excusa de la crisi, a causa de la crisi, es torna a redissenyar el concepte patri d'una “grande i libre”.

El concepte radial de les comunicacions d'aquest estat que durant 306 anys ha anorreat la resta de nacionalitats existents al territori peninsular, aprofita per a homologar i despersonalitzar els territoris que, com el nostre, disposen d'una cultura, d'una llengua i d'una idiosincràsia pròpies, que des de l'altiplà mai no han acabat d'entendre.

Hui arriba a Alacant el viatge inaugural d'una infraestructura que ha estat anunciada com al nou “Bienvenido Mr. Marshall”, però ningú ha dit que aquesta gent nouvinguda es portarà la truita de casa i arribarà calenteta a la platja. Res a dir —pel moment— dels responsables a fer el primer acte inaugural, ni del grau de representació i implicació que tenen en casos apareguts de presumpta corrupció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.