Economia

Els aliments envasats, els que més s'encareixen

Consum

Els aliments envasats són els productes de gran consum que més s'han encarit en els darrers sis mesos: gairebé un 5%. Això és conseqüència de la forta pujada de les matèries primeres, segons dades del ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.
El director general de Política Comercial, Ignacio Cruz, ha atribuït aquest encariment als processos de fabricació. Segons Cruz, "la distribució no contribueix" a augmentar l'impacte inflacionista d'aquests productes. La setmana passada va ser la primera en uns quants mesos en què es va observar que els preus de productes com el pollastre, la llet, el pa o el iogurt van deixar de pujar, segons aquest director general.

El ministeri considera que, en la mesura en què s'ha iniciat el descens de preus en alguns aliments bàsics, és raonable pensar que la davallada arribarà als preus de venda al públic. Ignacio Cruz ha reconegut que en els darrers dos mesos la translació de l'encariment del petroli i les matèries primes als productes de gran consum ha estat més gran a l'Estat espanyol que a la resta de països de la Unió Europea.

D'altra banda, Ignacio Cruz ha assegurat que els preus dels productes de gran consum a Espanya són aproximadament un 8% més baixos del que els correspondria d'acord amb la renda per càpita del país, segons les dades d'Eurostat. Segons el director general de Política Comercial, "en la mesura que pugi la renda disponible augmentaran els preus".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona