Política

Rússia va fer una prova fallida amb un míssil balístic intercontinental mentre Biden era a Kíiv

Així ho assegura la cadena nord-americana CNN, que cita com a font funcionaris nord-americans

Moscou va notificar a Washington la seva intenció de fer aquest assaig que, segons aquestes fonts, no representaria un risc per als EUA

Rússia va fer un assaig d’un míssil balístic intercontinental fallit moments abans o mentre el president dels EUA, Joe Biden, era de visita a Kíiv, segons assegura la CNN, que cita com a font funcionaris nord-americans que no identifica.

La cadena nord-americana va informar inicialment que la prova es va desenvolupar mentre Biden ja era a Ucraïna, però un dels funcionaris consultats va rectificar i va assenyalar posteriorment que el test va tenir lloc amb anterioritat a l’arribada del president a aquest país.

Una altra font consultada per la cadena va confirmar l’assaig, que va tenir lloc dilluns, tot i que no va concretar el moment del dia en què es va produir.

Rússia va notificar als Estats Units a través d’una trucada telefònica la seva intenció de fer aquesta prova que, segons fonts nord-americanes, no representaria un risc per als Estats Units.

Pel que sembla va ser una prova amb un míssil intercontinental superpesat tipus SARMAT, anomenat Satan II pels exèrcits occidentals, capaç de llançar múltiples ogives nuclears, tot i que l’assaig sembla que va fallar.

Aquest projectil s’ha provat amb èxit amb anterioritat i, si hagués sortit bé en aquest cas, els funcionaris nord-americans creuen que el president de Rússia, Vladímir Putin, hauria destacat l’èxit de la prova al discurs sobre l’estat de la nació que va oferir aquest dimarts a Moscou.

Segons la CNN, el fet que Moscou avisés Washington de l’assaig i que també parlessin amb antelació sobre la visita sorpresa de Biden a Kíiv demostraria que els dos països “es van estar comunicant a través de diferents canals a principis d’aquesta setmana amb l’objectiu d’evitar una escalada en el conflicte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona