Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

El comandament militar rus informa d’accions reeixides en l’est d’Ucraïna

Putin apel·la a la unitat dels russos i a l’orgull patriòtic en un gran concert a Moscou

El comandament militar rus ha informat aquest dimecres de diverses accions reeixides de les seves forces en l’autoproclamada república popular de Donetsk, en l’est d’Ucraïna, on han causat prop de 425 baixes, entre morts i ferits, a les tropes ucraïneses.

“En el front de Donetsk continuen les accions ofensives reeixides dels destacaments d’assalt integrats per voluntaris, amb suport d’unitats de forces aerotransportades (...), l’aviació d’assalt, artilleria i llançaflames pesats”, ha dit el portaveu del ministeri de Defensa rus, tinent general Ígor Konashénkov.

En el seu butlletí bèl·lic diari, el militar ha indicat, sense precisar els llocs en què es van produir els combats, que les baixes ucraïneses en aquest sector, van ascendir a fins a 250, entre morts i ferits.

Konashénkov ha agregat que en l’eix de Liman, ciutat situada en el nord de la regió de Donetsk, van morir fins a 135 militars ucraïnesos a causa de l’acció de l’artilleria contra posicions en una sèrie de localitats.

A més, segons el portaveu militar, les forces ucraïneses van sofrir unes 40 baixes mortals en el front de Kupiansk, a la regió de Khàrkiv, també en l’est d’Ucraïna.

Konashénkov no ha esmentat específicament en el seu comunicat la situació en Bakhmut, regió de Donetsk, on des de fa mesos es lliuren els combats més acarnissats.

El Grup Wagner, la companyia de mercenaris que ha reclutat a milers de presos, s’atribueix els avanços en aquest sector, i el seu cap, l’empresari rus Yevgueni Prigozhin, ha acusat el ministeri de Defensa de Rússia que li nega el subministrament de munició, fet que ha equiparat amb una traïció.

Defensa ha qualificat d’“absolutament falses” les declaracions “exaltades” de Prigozhin i ha subratllat que “els voluntaris”, com denomina als mercenaris, només entre els passats dies 18 i 20 van rebre 1.660 míssils per a llançacoets múltiples, 10.171 projectils d’artilleria i mines de morter, a més 980 projectils per a tancs”.

No obstant això, Prigozhin ha insistit avui en les seves acusacions contra el ministeri de Defensa i ha negat que els seus mercenaris hagin rebut aquests pertrets.

Putin apel·la a la unitat i a l’orgull pel país

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha apel·lat aquest dimecres a la unitat dels russos i el seu orgull pel país en donar-se un bany de masses en un concert en l’estadi moscovita de Luzhnikí. “Quan estem junts, no hi ha ningú com nosaltres. La nostra força està en la unitat”, ha dit el cap del Kremlin durant un breu discurs davant la multitud congregada en Luzhnikí.

Segons el líder rus, tot el país fa costat als militars russos que combaten a Ucraïna. “Els combatents russos lluiten amb heroisme i valentia. Rússia està orgullosa d’ells”, ha assegurat Putin.

Unes 200.000 persones han assistit avui a Moscou al míting i concert en suport a la campanya militar russa a Ucraïna, que se celebra en vespres del primer aniversari de l’inici de la contesa el 24 de febrer.

Segons ha pogut constatar Efe, la seguretat de la ciutat ha estat reforçada amb unitats addicionals de policia que feien guàrdia en les principals estacions de metro i altres llocs en patrulles de tres o quatre efectius.

Rússia crea una línia de fortificacions en l’annexionada península de Crimea

Rússia ha creat una línia de fortificacions en l’annexionada península de Crimea per a garantir la seguretat de la seva població, va declarar avui el líder d’aquesta regió ucraïnesa sota control rus des de 2014, Serguei Aksiónov.

“Vols pau, prepara’t per a la guerra. Crimea és russa i ho continuarà sent, sense importar quins plans tinguin uns altres. Jo responc per la defensa territorial de Crimea, controlo totalment la situació, sigues què està, en quin lloc i de què respon”, va afirmar a la premsa, en presentar les fortificacions.

Segons Aksiónov, es tracta d’una iniciativa seva dirigida a garantir la seguretat de la població que va donar suport al president rus, Vladímir Putin.

“La línia de fortificacions abasta a tota Crimea, en el marc de les seves fronteres. En cas de no arribar a ser necessària, no importa, organitzarem excursions en el futur. Però ara com ara millor que estigui llesta”, va afegir, en destacar que es tracta de mesures preventives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona