Política

Rússia desmenteix el llançament fallit d’un míssil intercontinental mentre Biden era a Kíiv

El viceministre d’Afers Estrangers de Rússia, Serguei Riabkov, ha qualificat de “filtracions provocatives” la notícia, publicada per la CNN, que cita com a font funcionaris nord-americans

El viceministre d’Afers Estrangers de Rússia, Serguei Riabkov, ha qualificat de “filtracions provocatives” la notícia d’un llançament fallit d’un míssil balístic intercontinental Sarmat quan el president dels Estats Units, Joe Biden, es trobava de visita a Kíiv.

“El ministeri de Defensa presenta totes les informacions que mereixen ser difoses públicament”, ha declarat a la premsa, citat per Interfax.

El diplomàtic rus ha destacat que “en els últims temps hi ha moltes coses, incloent-hi les que no destaquen a l’espai públic, de caràcter provocatiu: quan es filtren informacions provocatives des de l’exterior, que no tenen res en comú amb la veritat i són perjudicials” .

Segons Riabkov, això es fa per “comprovar com reaccionarà Rússia”.

“No es pot creure en tot el que apareix als mitjans, sobretot si la font és la CNN”, ha rematat.

Per la seva banda, el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha eludit avui respondre sobre el presumpte llançament i ha redirigit la pregunta al ministeri de Defensa de Rússia, al qual “correspon la prerrogativa”.

Segons la cadena nord-americana CNN, que cita com a font funcionaris nord-americans no identificats, Rússia va fer aquest dilluns un assaig fallit d’un míssil balístic intercontinental moments abans o mentre el president dels EUA, Joe Biden, era de visita a Kíiv.

Segons el mitjà, Rússia va notificar a Washingon, mitjançant una trucada telefònica, la seva intenció de fer aquesta prova que no representaria un risc per als Estats Units.

Suposadament va ser una prova amb un míssil intercontinental superpesat tipus SARMAT, anomenat Satan II pels exèrcits occidentals, capaç de llançar múltiples ogives nuclears.

Aquest projectil s’ha provat amb èxit amb anterioritat i, si hagués sortit bé en aquest cas, els funcionaris nord-americans creuen que el president de Rússia, Vladímir Putin, hauria destacat l’èxit de la prova al discurs sobre l’estat de la nació que va oferir aquest dimarts a Moscou.

Segons la CNN, el fet que Moscou avisés Washington de l’assaig i que també parlessin amb antelació sobre la visita sorpresa de Biden a Kíiv demostraria que els dos països “es van estar comunicant per diferents canals a principis d’aquesta setmana amb l’objectiu d’evitar una escalada al conflicte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona