Política

Mas demana passar de la "unitat formal" a la "unitat real" en la negociació del finançament

Debat política general

El líder de CiU i cap de l'oposició, Artur Mas, ha començat el seu discurs en el debat de política general acusant el president del govern de la Generalitat, José Montilla, de falta d'autocrítica. També ha criticat que traslladés la responsabilitat de la situació econòmica "als ciutadans i als treballadors" i ha recriminat que el govern "no està fent res", sobretot pel que fa a infraestructures.

Sobre la negociació del finançament, Mas ha reiterat el seu suport al pacte, tot i que ha remarcat que "és fonamental" fixar una xifra que "no s'ha de fer pública" per anar a negociar amb Madrid. Pel líder de CiU, aquesta xifra és fonamental per aconseguir "una unitat real" dels partits catalans. Així, ha assegurat que, de moment, hi ha una "unitat formal, fotogràfica" però que ell aposta per una "unitat real" que s'aconseguirà si es "fixa uns objectius comuns, una estratègia que cal portar fins a les últimes conseqüències a Madrid".

"Això és la unitat real. La resta és unitat de declaracions, formal, que és molt maca i que nosaltres no trencarem, no farem res que pugui posar en qüestió aquesta unitat fotogràfica. Però la unitat real passa per fixar uns objectius a Catalunya, anar junts a Madrid fins a les últimes conseqüències i utilitzar tots, vostès també, els nostres diputats a Madrid, passi el que passi", ha dit.

Mas considera que els 25 diputats del PSC al Congrés han de desenganxar-se del PSOE i exercir la seva força per defensar els interessos catalans: "És bo saber quins diputats a Madrid estan al costat de Catalunya i quins diputats no ho estan tant".

"Ara és l'hora dels fets, no de les paraules", ha postil·lat Mas, que en contrast amb Montilla no ha llegit el seu discurs de 40 minuts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona
política

La JEC multa el conseller de Salut per visitar hospitals en període electoral

barcelona

Girona prorroga el contracte de llum amb Endesa i Iberdrola

GIRONA
guerra a gaza

Israel no està llest per a evacuar el nord en cas de guerra amb Hezbol·là

barcelona
estats units

El Suprem autoritza avortaments en cas d’emergència a Idaho

barcelona
rússia

Estudien prohibir la propagació entre les dones de la idea de no tenir fills

barcelona