Política

Montilla es compromet a compartir amb CiU una xifra "quan arribi el moment"

El president català, José Montilla, s'ha compromès aquest dimecres a compartir amb CiU, "quan arribi el moment", la concreció en xifres del nou model de finançament, encara que ha recordat que en una negociació d'aquest tipus la "confiança" ha de ser mútua i per això li ha demanat  un marge per a la negociació.

En la seva rèplica a la intervenció del líder de CiU, Artur Mas, en la segona jornada del debat de política general al Parlament, Montilla s'ha mostrat disposat a seguir mantenint la unitat de les forces que recolzen el govern català amb CiU, però ha exigit a Mas la "discreció" que ell mateix va reclamar el 2001 quan, com a conseller en cap, va tancar l'anterior pacte sobre finançament amb el govern del PP.

"Vostè diu que al final s'ha de parlar de xifres... quan arribi el moment i així serà", ha apuntat Montilla dirigint-se a Mas.

Montilla ha recordat a Mas, que es va queixar que el govern no pacti amb CiU un model de finançament concretat en una xifra, que la confiança "ha de ser recíproca" i "sense trampes".

El president català ha insistit que l'objectiu del seu govern és arribar a un bon acord en finançament amb l'executiu central, cosa que "no ha d'estar renyida" amb un pacte català.

Montilla ha recordat a Mas que aquesta és la primera vegada que un executiu català negocia el finançament amb el govern comptant amb el principal partit de l'oposició a Catalunya, cosa que no va fer CiU en els seus 23 anys de govern, i que demostra la "importància" que l'actual govern dóna a la unitat catalana.

"Jo sóc el president de Catalunya, no sóc aquí en representació de cap ministre, i el que em toca és defensar Catalunya. Estic disposat a defensar-la junts i amb fermesa, amb l'objectiu comú d'aconseguir un millor finançament", ha emfatitzat Montilla.

El president català ha assenyalat també que si bé "aquí tothom arrisca", qui està a l'oposició "sempre pot dir que és poc" el que s'aconsegueixi en el nou finançament, mentre que el govern haurà d'assumir la seva responsabilitat. "Som conscients d'aquest risc i estem disposats a afrontar-lo", ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona
política

La JEC multa el conseller de Salut per visitar hospitals en període electoral

barcelona

Girona prorroga el contracte de llum amb Endesa i Iberdrola

GIRONA
guerra a gaza

Israel no està llest per a evacuar el nord en cas de guerra amb Hezbol·là

barcelona
estats units

El Suprem autoritza avortaments en cas d’emergència a Idaho

barcelona
rússia

Estudien prohibir la propagació entre les dones de la idea de no tenir fills

barcelona