Política

Puigcercós censura la llei del silenci de Montilla i l’insta a explicar l’estat del finançament

Que José Montilla sigui home de poques paraules és una cosa, que imposi silenci absolut sobre l’estat de les negociacions del nou model de finançament n’és tota una altra. Sobretot perquè aleshores –malgrat que el president del govern insisteixi que es continua negociant– la percepció és que l’executiu no actua.

Més o menys amb aquest argument, Joan Puigcercós va censurar ahir l’estratègia del president de la Generalitat –la va qualificar de “pèssima”– i va instar-lo a donar compte de l’estat de les negociacions amb el govern espanyol, ara que fa mig any que l’equip de José Luis Rodríguez Zapatero hauria d’haver arribat a un acord amb la Generalitat, tal com fixa l’Estatut.

El líder d’ERC, que va enviar aquest toc d’atenció a Montilla des d’un acte de partit a Mataró davant d’unes 150 persones, va apel·lar directament al president de la Generalitat en diverses ocasions: “Senyor Montilla, la ciutadania té dret a saber en quin punt estan les negociacions sobre el finançament”. Puigcercós li va reclamar que expliqui què diu el govern espanyol sobre la
contraproposta catalana que es va fer arribar al ministre Pedro Solbes el mes passat.

Malgrat que els republicans avalen l’actitud que ha mantingut el govern fins ara i que els consellers d’Esquerra no van intervenir durant el consell executiu de dimarts per debatre sobre finançament, del resultat d’aquesta batalla en depèn l’estabilitat del tripartit, i a ERC Puigcercós s’ha fixat l’objectiu de liderar el procés –i de fer-ho abans que les aigües internes es tornin a remoure en excés.

El president republicà, que va remarcar que el govern té l’obligació de posar-se al capdavant de la situació i de denunciar els incompliments de Zapatero, també va criticar que l’executiu espanyol s’escudi en la crisi per no complir amb Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.