Programació La 2

Divendres, 19 abril de 2024
06.00
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
06.30
That's English
Nivel Intermedio B2.3
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
06.45
That's English
Nivel Intermedio B2.3
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
07.35
Para todos La 2
Montse Elías parla de la immortalitat i mostra les iniciatives d'un grup de persones jubilades i d'un hospital a Ruanda. A més, la psicòloga Patricia Ramírez destaca la importància d'assumir les responsabilitats pròpies, i el científic Fernando Valladares reflexiona sobre les sancions mediambientals.
Altres
Durada: 35'
08.10
Planeta azul
Litorales marinos
Les costes de tot el planeta constitueixen un element clau per a la supervivència de molts animals. Són els hàbitats oceànics més dinàmics. El repte al litoral marí és sobreviure als canvis constants, que moltes vegades són extrems.
Documentals
Durada: 50'
09.00
Jardines con historia
El parc de la Ciutadella és el primer protagonista de la nova temporada. Construït sobre una antiga fortalesa militar, és un dels gèrmens del modernisme català. Aquí hi van fer els seus primers treballs els arquitectes Gaudí i Domènech i Montaner, i s'hi va celebrar l'Exposició Universal del 1888. L'hivernacle i l'umbracle que es van construir per impressionar Europa són avui dos exemples únics de l'arquitectura de ferro de final de segle.
Documentals
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Los certificados de profesionalidad y 1155 empleos
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
El mar arábigo
El legado de una tortuga
Les diferents espècies de tortugues marines lluiten per transmetre el seu llegat. Per fer-ho, milers de tortugues es reuneixen a la península aràbiga, en una de les zones protectores més importants del món.
Documentals
Durada: 45'
11.40
Un país para leerlo
Irún
El programa viatja aquesta setmana a Irun per descobrir-hi racons literaris i conversar amb autors com Fernando Aramburu i Eider Rodríguez.
Altres
Durada: 30'
12.10
Mañanas de cine: Ojo por ojo
Bill Kiowa passa cinc anys a la presó, condemnat injustament víctima de la traïció d'un amic. En sortir de la presó, i després de descobrir que el seu amic és ara el cap d'una banda temible de lladres i malfactors, decideix contractar quatre pistolers per acabar junts amb la banda.
Pel·lícules
Durada: 95'
13.45
Rincones de Australia
Héroes locales
En aquest episodi especial, Heather Ewart mostra algunes de les seves persones preferides, que són, segons ell creu, herois locals.
Documentals
Durada: 25'
14.10
Rincones de Australia
Volver a Mallacoota
Heather Ewart torna a Mallacoota, a l'extrem oest de l'estat de Victoria, per visitar uns vells amics.
Documentals
Durada: 35'
14.45
Diario de un nómada. Carreteras extremas
El Miquel comença el seu viatge al jaciment romà de Baelo Claudia, a Cadis. Després d'agafar un ferri fins a Larraix, al Marroc, mostra els secrets d'aquesta localitat costanera: el cementiri cristià, el Poble Espanyol i el jaciment de Lixus.
Documentals
Durada: 30'
15.15
Diario de un nómada. Carreteras extremas
El Miquel inicia el seu viatge a Marràqueix, on fa nit a casa del seu amic Carlos Sanz. Després de descansar, comença l'aventura per les carreteres extremes de l'Alt Atles.
Documentals
Durada: 30'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Los habitantes ocultos de Sierra Morena i Madagascar desconocido: El reino de los lémures: Lluny dels principals continents, a Madagascar hi van poder evolucionar una flora i una fauna úniques, com ara els lèmurs de cua anellada, un grup de prosimis que només viuen a Madagascar. Com que són molt adaptables, es poden trobar fins i tot als llocs més secs i inhòspits de l'illa.
Documentals
Durada: 95'
18.05
El escarabajo verde
Los guardianes del río
Reportatge que divulga la situació del bisó europeu, el mamífer més amenaçat del món.
Altres
Durada: 30'
18.35
Atención obras
Anabel Alonso
Cayetana Guillén Cuervo rep l'actriu Anabel Alonso, que protagonitza l'obra La Celestina, que es representa actualment al Teatro Reina Victoria de Madrid i per la qual està nominada com a millor actriu protagonista de teatre de text als Premis Talía 2024.
Altres
Durada: 30'
19.05
Se ha escrito un crimen
La venganza de la Sra. Parker
La Jessica s'embolica en una situació en què hi són presents un virus mortal i un negoci d'armes.
Sèries
Durada: 45'
19.50
Se ha escrito un crimen
Muerte por la audiencia
La Jessica es troba en una emissora de ràdio de Califòrnia enregistrant un llibre parlat amb un amic. El propietari de l'emissora està amoïnat per l'audiència i contracta un locutor popular i polèmic.
Sèries
Durada: 40'
20.30
Días de cine
L'actor i director Pau Durà, que ha estrenat la pel·lícula Pájaros a les sales de cinema, és el padrí d'aquesta setmana. Pel que fa a les estrenes, l'espai comenta tres pel·lícules espanyoles: +Cuñados, Hate songs i la coproducció hispanoxinesa d'animació Dragonkeeper: Guardiana de dragones.
Altres
Durada: 60'
21.30
Plano general
Sonia Priego, coneguda en el món de la música com La Húngara, és la convidada d'aquesta setmana. La cantant, descoberta fa 23 anys en un karaoke mentre interpretava Este hombre, de Rocío Jurado, en un comiat de soltera, afirma que se sent coqueta i que li agrada seduir i agradar. Durant el programa, canta a cappella nombroses cançons, i reconeix Camarón de la Isla com el més gran del flamenc de tots els temps.
Altres
Durada: 30'
22.00
Historia de nuestro cine: La pasión turca  
La Desideria és una jove de províncies que es casa amb el Ramiro. Tot i que així aconsegueix formar part d'una família de classe alta, es troba sumida en una rutina excessivament plàcida. Durant unes vacances a Turquia amb el seu marit, la vida de la Desideria canvia per sempre quan comença una relació extramatrimonial apassionada amb el guia del viatge.
Pel·lícules
Durada: 115'
23.55
Historia de nuestro cine: coloquio
Mujeres que desean
L'espai rep la visita de l'actriu Ana Belén; de Nata Moreno, que forma part d'una nova generació de directores que ha decidit posar sobre la taula una cosa tan natural com el desig de les dones, i de Desirée De Fez, crítica de cinema i col·laboradora habitual del programa.
Altres
Durada: 25'
00.20
Historia de nuestro cine: María Rosa
El Marsal, de nit i sense testimonis, mata un home i, endut per la passió que sent per la María Rosa, fa que recaiguin proves concloents del crim en l'Andrés, el marit d'ella. Sense cap més arma de defensa que la seva negativa desesperada, l'Andrés és processat i condemnat a 30 anys de reclusió. Al cap d'un temps, abatut i sense esperança, es posa malalt i mor a la presó. El Marsal decideix aleshores confessar a la María Rosa el seu amor de sempre i, tot i que és absolutament rebutjat, l'adverteix que no desistirà fins que l'accepti.
Pel·lícules
Durada: 95'
01.55
Las noches del Monumental
Almoranza: Lo surgente
L'Orquestra i Cor de RTVE, juntament amb artistes de reconegut prestigi, omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 85'
03.20
Documenta2
Inclou La controversia del arte: Diamantes de sangre
Documentals
Durada: 45'
04.05
Las recetas de Julie
La comida de Año Nuevo
Per inaugurar l'Any Nou amb estil, la Julie decideix celebrar la nit de Cap d'Any al sud-oest de França, a la regió de Quercy Blanc.
Documentals
Durada: 55'
05.00
Los habitantes ocultos de Sierra Morena
Sierra Morena és un dels punts calents de biodiversitat del planeta. Centenars d'espècies, tant animals com vegetals, s'han adaptat a aquest clima mediterrani semiàrid. La lluita per la supervivència és constant i no se sap quan ni on sorgirà el perill.
Documentals
Durada: 50'
05.50
Geópolis
Lliurament que analitza detalladament la geopolítica que s'amaga darrere l'imperi de la cosmètica, que mou prop de 800.000 milions de dòlars l'any i és una de les forces de poder més influents del món.
Altres
Durada: 25'