Societat

El jutjat arxiva la demanda de l'OCU contra les elèctriques per l'apagada del juliol

La demanda presentada per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) contra Endesa i Red Eléctrica de España (REE) per l'apagada de Barcelona el 2007 ha estat arxivada perquè no s'hi especifica qui són els afectats.

La titular del jutjat de primera instància 22 de Barcelona ordena en una interlocutòria feta pública avui l'arxivament del procediment i dóna la raó a les companyies elèctriques, que en la vista prèvia celebrada el passat 31 de març van al·legar que la demanda de l'OCU tenia un error de forma.

La jutge considera que l'OCU va presentar la demanda per interessos difusos, és a dir, per tots els abonats en general que van patir perjudicis per l'apagada de juliol de 2007 a la capital catalana, ja que sosté que és pràcticament impossible identificar tots els perjudicats.

La unió de consumidors considera que els afectats tenen el dret a que se'ls compensi en part els perjudicis no quantificables, i per això va demanar a la jutge que estableixi indemnitzacions de 300 euros per a cada abonat per dia sense servei, al marge d'altres perjudicis que es puguin demostrar.

Però en la seva sentència, la jutge al·lega "falta de legitimació" de l'OCU per reclamar en nom dels perjudicats, ja que no només no va facilitar les dades dels afectats i la quantificació dels danys soferts per cadascun, sinó que tampoc els va informar que duria a terme una acció judicial en nom seu.

La incidència en el sistema elèctric del passat 23 de juliol va provocar perjudicis a uns 300.000 usuaris de domicilis particulars, comerços, hospitals i transports públics de Barcelona i del Baix Llobregat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.