Societat

Un dels implicats en el crim de Santaló cau a Colòmbia

El detingut va donar suport al pistoler i l’hauria ajudat en la seva fugida. L’autor material de l’assassiant de Touriño identifica davant la jutge l’home que li va encarregar disparar

Yadir Jadir, un home clau en la preparació i execució de l’assassinat de Fèlix Martínez Touriño al carrer Santaló de Barcelona el 9 de febrer passat, ha estat detingut per la policia de Colòmbia, país d’on és originari i on va marxar precipitadament després del crim. La notícia de la detenció ja ha arribat a la Fiscalia que ara és a l’espera dels tràmits de l’extradició.

La detenció va trascendir ahir al vespre, hores després que l’autor material del crim, Jorge Andrés Madrid, identifiqués en una roda de reconeixement a Manuel Moreno com l’home que el va contractar per assassinar Fèlix Martínez Touriño. Després, la jutge instructora li va prendre una nova declaració on l’imputat va tornar a confirmar la seva plena i total participació en els fets.

Fonts coneixedores de la declaració van destacar la fredor amb què s’expressa l’assassí, de només 22 anys, i la naturalitat amb què explica totes les circumstàncies que van envoltar el crim. Segons el seu relat, el passat 9 de febrer es va llevar a les 6 del matí per anar a fer guàrdia al domicili de la víctima, mentre estava entretingut amb el telèfon mòbil es va creuar amb Touriño, que li va passar pel costat. Aleshores es va tapar amb un passamuntanyes, va treure l’arma, la va amagar dins un diari doblegat, se li va acostar i li va disparar un tret al cap.

El pistoler va fugir gràcies a l’ajuda que va rebre de Yader Jair, que l’esperava dins d’un cotxe. Es va desfer primer de l’arma i més tard del passamuntanyes que va llençar al costat del camp del Barça. Va cobrar 9.000 euros per la feina.

El sicari va tenir la víctima a tret el dia abans però no va disparar. “L’he tingut davant però no he tingut valor”, va confessar a la resta del grup homicida. La mort de Touriño es va preparar amb temps i es va precipitar el cap de setmana del 7 i 8 de febrer.

El sicari, un colombià establert a Madrid, va ser traslladat a Barcelona en un cotxe conduït per Yader Jair, que també li va facilitar l’arma homicida. Creia que venia a Catalunya per extorquir un morós, però un cop aquí li van ensenyar una foto de Touriño, li van donar una pistola i la indicació per matar-lo.

Després del primer intent fallit del diumenge, Jorge Andrés va sopar en una sandvitxeria de Barcelona amb Yader Jair i Manuel Moreno per concretar el cop definitiu, que es va consumar hores després.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.