Política

Montilla manté una reunió "cordial" amb l'ambaixador d'Israel

El president José Montilla i l'ambaixador d'Israel a l'Estat espanyol, Raphael Schutz, han mantingut una reunió aquest divendres al matí al Palau de la Generalitat que, segons el comunicat oficial conjunt, ha estat "cordial".

Montilla va telefonar aquest dilluns a l'ambaixador d'Israel després que Schutz fes pública una carta oberta en què denunciava actes violents a Catalunya arran del conflicte a Gaza i el malestar provocat per la presència de Joan Saura en la manifestació celebrada a Barcelona. Montilla va voler transmetre personalment a Schutz el seu desacord amb el contingut de la carta i el va emplaçar a mantenir una reunió cara a cara, que s'ha fet realitat aquest divendres.

El govern s'ha mostrat hermètic respecte el contingut de la reunió i, hores després d'anunciar el comunicat, ha difós una nota de tres línies escrita en català i en castellà, amb els logotips de la Generalitat i de l'ambaixada espanyola d'Israel.

L'escrit es limita a dir que la trobada ha durat "prop d'una hora", que ha estat "en to cordial" i que el president i l'ambaixador han acordat "mantenir els ponts de diàleg i col·laboració oberts, amb la voluntat de preservar el benestar de la comunitat jueva a Catalunya".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.